fredag 21 september 2012

Kamp i fickformat

Så har det blivit dags att tillkännage nr 2 av de 5-6 bokprojekt jag tidigare svamlat om. Det här har krävt en ännu mindre arbetsinsats från min sida än den 28-sidiga prosaboken; projektet vi talar om är nämligen en pocketutgåva av serieromanen Mats kamp. Det arbete som trots allt utförs pågår nu för fullt, och boken är planerad att finnas i pocketställ landet över i mitten av november.

Eftersom jag inte orkat rita så mycket (närmare bestämt en illustration och en slapp humorstripp om Simon Gärdenfors) sedan originalutgåvan blev klar blir det inget extramaterial à la Hey Princess-pocketen, utan denna nyutgåvas enda raison d'être är att nå en ny, bred publik. (Det är därför jag sett till att förse den med ett mycket konstigare omslag.)

Om ett par veckor hoppas jag för övrigt få tid att börja arbeta på riktigt med nästa mer ambitiösa bok. Jag har tänkt på den när jag promenerat, när jag stått i duschen och när jag åkt tunnelbana. Jag har gjort research och läst facklitteratur i ämnet. Och nu börjar det bli dags att göra något slags manus/skiss/synopsis. Det kliar i fingrarna, men först är det bokmässa. Vi ses där, hoppas jag.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar det nya omslaget skarpt men är nippslippen medveten eller inte. Det måste varit en kylig dag.

    SvaraRadera
  2. mats, vilken stjärna du är! TACK för krönikan i dagens liljeholmen/massa andra/närliggande stadsdelar-tidningen. åååh så skönt att någon enstaka skribent står upp för sina egna värderingar. du bemöter omvärlden istället för att bara reagera på den, det tycker jag är baaall
    tack för det, kram

    SvaraRadera