tisdag 5 juli 2011

Pratar i skogenDen 19 juli tjuvstartar jag höstturnén med att prata i en timme om mina serier och min relation till begreppet "skogen" på Naturum Höga kusten, vid foten av Skuleberget. Kl 15.00, fri entré.

Det är alltså det här muséet/besökarcentrumet jag utsmyckat med ett tjugotal serier och bilder, varav några kan skymtas på bilden ovan. Det är lite lustigt att ha satt ett sådant avtryck på en plats som ligger så avlägset från nästan alla mina vänner och kollegor att i princip ingen jag känner har varit där. Min kompis serietecknaren Joanna Hellgren var där förra sommaren och blev överraskad, Joakim Pirinen gick in där för att köpa en läsk härom veckan och missade alltihop, till och med teckningen ovanför utgången. Men nu har ni chansen. Fylkas!Annars så är jag nu inne på DEN SISTA VECKAN av tecknande på Mats kamp. Och "kamp" är en träffande beskrivning av de senaste, vad blir det nu... sex veckorna? Frånsett brödfödearbete, barnavård och sömn har jag bara ritat. Jag har alltså inte läst en boksida, sett ett tv-program eller en film under den här tiden, utan bara suttit böjd över mina taffliga original. Det är talböckerna som hållit mig uppe, tillsammans med min familjs kärlek och förståelse. Och jag har bara mig själv att skylla, då jag var lat i fjol. Men boken blir inte bara en brinnande aktuell skildring av medelklassens stilla krisande mitt i den öppna planlösningen och den så kallade "nye mannen". Det blir också min längsta seriebok hittills - inte tjockaste, märk väl, men sett till antal rutor är den längre än Pojken i skogen - och den mest, ehe... vältecknade. Bildbevis finnes ovan.

Slutligen, så har kanske de flesta av er noterat att tidskriften jag är ansvarig utgivare för har varit i ett ganska omfattande blåsväder den senaste veckan. Jag har vare sig tid eller lust att analysera det hela, utan hänvisar till Galagobloggen. Jag vill bara säga att jag fullt ut stödjer både skribenten och redaktören, inte ångrar publiceringen men inte heller vill "hö-hö-hö:a" om saken.

Attans, nu kliar det faktiskt i fingrarna efter att skriva mer om det i alla fall, men jag har en serieroman att färdigställa. Åter till ritbordet.

1 kommentar:

  1. Alltså, jag behöver din nya bok nuuuuuuu! Inte sen, nu!

    SvaraRadera