onsdag 4 april 2012

Psykologer läser Mats kampJag vet inte om det här är det roligaste eller mest skrämmande som händer mig i vår, men jag har i alla fall gått med på att sitta på en scen bara några kvarter hemifrån och låta mig intervjuas av en psykolog, med utgångspunkt i Mats kamp. Men kom, så gör vi det bästa av situationen! Givetvis säljer och signerar jag billiga böcker efteråt.

Här är psykologernas text om evenemanget:

Psykologer läser böcker är en samtalsserie som granskar litteratur ur ett psykologiskt perspektiv. Den 17 april, kl 19, tar vi för första gången upp en serieroman för granskning, nämligen Mats kamp av Mats Jonsson. Mats kamp är en fristående uppföljare till den hyllade serieromanen Hey Princess där Mats Jonsson skildrade sitt 90-tal i Stockholms indiekretsar. Nu får vi veta vad som hände efter att han träffat sitt livs kärlek Victoria.
I denna nästan plågsamt självutlämnande roman får vi följa honom från det slentrianmässiga indiesupande på söder, genom diskussioner om för- och nackdelar med att bli förälder (som landar i ett ”ja”) fram till en fruktansvärt dramatisk förlossning. Men framför allt får vi följa honom under den omtumlande tiden efteråt, under dottern Ellens allra första år i livet.Mats överväldigas av kärlek för sitt barn, men håller samtidigt på att gå under av sitt dubbelarbetande och dagiskooperativets krav på deltagande.
Finns det någon tid kvar för tecknandet? För honom själv? Och för Victoria? Mats Jonson granskar samhället, parrelationen och föräldraskapet och boken är på samma gång ett socialrealistisk drama som en svart komedi och glöder av politiskt patos.Hur kan vi förstå karaktären Mats? Varför svimmar han på ultraljudet?
Varför ställer han upp på dagiskooperativets orimliga krav? Vad tänker han?
Vad känner han och framför allt; varför?

Gäst är serietecknaren Mats Jonsson och moderator är psykologen och författaren Jenny Jägerfeld.
Samtalet äger rumTellus Bio, Vattenledningsvägen 46 i Midsommarkransen.
Tid: Tisdagen den 17 april kl 19:00.
Pris: 60 kr
Psykologer läser böcker sker i samarbete med Modern Psykologi och Psykologförbundet.
Psykologer läser böckers Facebooksida hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar