måndag 24 oktober 2011

MedelklasskampenNu närmar sig mitt livs största stund. Samtalspartner till Göran Greider på en scen i ABF-huset, det måste ju vara det finaste en arbetargrabb kan bli. Efteråt blir det förstås en smärre signering, och med lite tur även ett spontant miniseminarium om min och Görans favorit-TV-serie Battlestar Galactica.

Här är den officiella programtexten:

Högern och vänstern kämpar om deras röster. Samhället är inrättat för att de ska kunna kombinera lönearbete med familjeliv och ständigt öka sin konsumtion. De har självförtroendet och ekonomin att göra det bästa av alla fria val det nya Sverige erbjuder dem. Men ändå krisar medelklassen.

Mats Jonssons nya serieroman Mats kamp är en rapport från 2000-talets medelklass. Han dubbelarbetar för att kunna betala räntan på bostadsrätten, gör katastrofala inhopp som outbildad barnskötare på föräldrakooperativet och curlar för sin fru högstadieläraren, som nedskärningarna tvingar att göra två personers arbete. Det är en kamp som för Mats Jonssons del slutade med kollaps, och lämnade en fråga ringande i öronen: Varför arbetar medelklassen ihjäl sig fast den egentligen inte behöver?

Medverkande:
Mats Jonsson, serietecknare och redaktör för Galago
Göran Greider, författare och chefredaktör för Dala-Demokraten

Tid: Måndag 31 oktober kl 18.00
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm
Entré: 60 kr

1 kommentar:

  1. Föreläsningen kommer också webbsändas och kan ses på www.abflive.se för er som inte bor i Stockholm. (Sprid gärna Mats)

    SvaraRadera