tisdag 17 maj 2011

OmslagetHär är det, omslaget till Mats kamp. Fotot togs av Leo Sjölund (som även står för formgivningen) härom veckan i Ivar Lo-parken på Södermalm. En park och en författare som båda figurerar i boken, så det känns kongenialt.

Boken är planerad att komma ut den 15 augusti, tillsammans med nyutgåvan av Hey Princess, vilket kommer att firas med en releasefest som slår mot alla kroppens funktioner, och följas av en föreläsningsturné som nu är på planeringsstadiet. Jag har inte spikat baksidestexten ännu, men den blir ungefär så här:

Mats kamp är en helt fristående uppföljare till den hyllade serieromanen Hey Princess, där Mats Jonsson skildrade sitt 90-tal i Stockholms indiekretsar. Nu får vi veta vad som hände efter att han träffat sitt livs kärlek, Victoria, och sitta med när de väger för- mot nackdelar med att bli föräldrar, se varför Mats svimmade under ultraljudet och delta i förlossningens dramatik.

Efter det första omtumlande året möter den lilla familjen en verklighet som inte går ihop, och Mats kamp blir en brutalt ärlig handbok i serieform för den som någon gång lekt med tanken på att bli förälder, men också ett glödande angrepp på det nya Sverige där familjen ses som ett företag och statusjakten styr våra liv. Samtidigt genomsyras boken av svart humor och en fars outsinliga kärlek till sin dotter.

Och jag tror faktiskt att den kommer att bli bra!

5 kommentarer: