torsdag 14 oktober 2010

Är detta en människa?


Jag sitter ensam i Reset Media-skrapan och korrekturläser en evighetslång artikel om Tokyo Game Show. I drygt ett decennium har det varit mitt extraknäck; att varje månad sitta i en övergiven kontorslokal och hitta fel i texter om tv-spel. Men jag klagar inte – det är ganska lukrativt, bitvis roligt, kräver inga speciella arbetskläder, jag får hänga med mina gamla arbetskamrater från Atlantic förlag och det är bara några kvällar per månad.

Det enda dumma är att korrekturveckan ofta infaller just de veckor som även i övrigt är mest arbetsintensiva. Inte nog med att min hustru är sjuk vilket ställer ökade krav på hämtning/lämning och andra hushållsnära tjänster, utan jag har dessutom lämnat en Tilt-kalender till tryck, suttit med en massa Galagoadministration och gjort en illustration samtidigt som Projekt Y går in i det riktiga slutskedet, tandhygienisten vill se blod, det är föräldramöte på dagis, räntan på bolånet ska bindas om och jag till råga på allt gått med på att recensera Civilization V i tidningen jag just nu korrläser. Argh. Men va fan, jag är fortfarande ung och stark. Och nästa vecka får jag rita serier igen.

Jag behövde bara en paus. Lite mineralvatten, en näve stulen Start och mitt tråkigaste blogginlägg någonsin. Åter till Makuhari Messe.
(Tack till Simme G och Primme L för rubriken.)

2 kommentarer:

 1. Det som tycks vara problemet för folk utan ett hederligt (fast!) jobb är att de inte kan sjuksriva sig (annars hade Civ V, dygnet runt, varit givet).

  Se det från den ljusa sidan: det har blivit billigare med städning hemma! (hehe. he)

  (ps. när kommer den nya boken? ds.)

  SvaraRadera
 2. Efter 65 ska jag spela Civ XVII dygnet runt. Om jag nu samlat ihop till någon pension vid det laget, alternativt lever på royalties och räntor.

  Den nya boken kommer i augusti nästa år.

  SvaraRadera