söndag 24 oktober 2010

Vår vän och kamrat

Söndag igen. Ellen vaknade 05.00, men vi lyckades få henne att somna om, vilket gav oss tidernas sovmorgon ända till klockan åtta. I övrigt har dagen varit tvätt, pyssel, uppröjning, femårskalas (i lägenheten ovanför, praktiskt nog) och byte av glödlampor (nog så stort projekt när bostaden har 3.40 i takhöjd).

Sedan städade jag källarförrådet, med baktanken att jag skulle hitta Pärmen. Pärmen, som innehåller alla mina gamla ungdomssynder, från Däntjusia råtfamiljän som jag ritade när jag var i Ellens ålder, till originalen till mina fanzines. Det var länge sen jag tittade i Pärmen, och dessutom innehåller den givetvis obegränsade mängder gammalt mög att lägga upp på bloggen.

Men jag hittade inte Pärmen. Är den måhända i uthuset i Stensätter? Jag fann dock några mindre mappar med gamla serier i, och jag har redan scannat en av dem - Min sexfantasi, som jag tror gick i något nummer av Galago för bortåt 15 år sedan. Den är gammal, men jag tycker fortfarande att den är ganska rolig. Och ständigt aktuell, får man väl säga.

(Klicka på sidorna för att läsa obeskurna versioner.)
Och ja, serien är faktiskt baserad på ett autentiskt inslag i P3:s sexprogram På gränsen, som jag ibland lyssnade på som tonåring.

Just ja, en sak till: här är en recension av Hey Princess från den amerikanska seriebloggen Graphic Policy, som för övrigt har taglinen "where comic books and politics meet". Just det - precis som i serien ovan!

2 kommentarer:

  1. Jag läste "Hey Princess" för första gången för kanske 6 år sen. Det var det första av dina seriealbum som jag läste. Jag tror faktiskt det var den som drog in mig i den riktiga serievärlden (tidigare hade den mest bestått av Kalle Anka, Nemi på sin höjd)

    Jag läser om "Hey Princess" flera gånger varje år, och tröttnar aldrig på den.

    Schysst att jänkarna får ta del av den nu också!

    SvaraRadera
  2. Flera gånger om året? Jag är förstummad. Tack och bock!

    SvaraRadera